Info fra Gjensidige

Gjensidige_Nyhetsbrev_2018_800x450_10-bod

Husk å låse boden

Innboforsikringen skiller mellom tyveri fra en privat bod og fra egen bod i et fellesareal. Men hva er egentlig forskjellen?

De som bor i blokk eller hus med flere leiligheter kan som regel bruke fellesarealer til å lagre eiendeler. Som oftest får man også tildelt nøkkel til en egen bod, og dette er en viktig detalj når vi snakker om forsikring.

Krever verktøy

Innboforsikringen gjelder nemlig bare tyverier og andre skader på gjenstander i privat bod. Med andre ord: et solid avlukke med lås på døren. Hva menes med solid? Mange boder er bygget med netting eller plank, materialer som ikke er særlig motstandsdyktige mot verken tyverbrann eller vann.

Her stiller ikke forsikringen veldig strenge krav. En bod regnes som tilstrekkelig sikret hvis det må verktøy til for å bryte seg inn. Det betyr at en bod med nettingvegger er innenfor kravene, mens en bod med japanske papirvegger ikke er å anbefale.

Et lagringsrom for inntil fire boenheter regnes som privat bod.

Les også: Ønsker du innbruddstyven velkommen inn?

Penger og gull

Det er ikke alt som hører hjemme i boden. Blant annet må kontanter, verdipapirer, smykker, datamaskiner og dyrt fotoutstyr oppbevares i selve boligen for å være dekket av innboforsikringen. Klær, sports- og kjøkkenutstyr, samt bilhjul, er eksempler på ting du kan lagre i boden.

Bilforsikringen dekker for øvrig hjul som oppbevares i et fellesområde, så fremt de er fastlåst til bygningen.

Har du en ekstra dyr sykkel eller andre verdifulle eiendeler du ofte tar ut av huset? Da bør du vurdere en verdigjenstandsforsikring.

Les også: Mobilskjermer i knas for millioner

Vær obs på samlet verdi

Vær oppmerksom på den samlede verdien av tingene dine. Innboforsikringenkan ha et tak på erstatningsbeløpet ved tyveri fra bod i fellesområde. I Gjensidige kan du kjøpe to forskjellige innboforsikringer, Innbo og Innbo Pluss. Den første dekker inntil 30 000 kroner, mens Innbo Pluss ikke har en slik begrensning.

Se også: Sånn kan fremtidens boliger bli

Lagerhotell

Leier du oppbevaringsplass i et lagerhotell eller lignende? Forhør deg med utleier om hvordan bygningen og boden er forsikret. Som regel må du selv forsikre gjenstandene dine mot skader som skyldes tyveribrann eller vannGjensidiges innboforsikring dekker gjenstander som lagres permanent i en annen bygning enn bolig med inntil 30 000 kroner.

Sjekk om du har riktig innboforsikring

Print Friendly, PDF & Email