Hunde – dyrehold i Løvåsen borettslag

hund
Løvåsen Borettslag har et greit regelverk når det gjelder dyrehold. Dette regelverket gjelder for samtlige i laget som velger å holde kjæledyr.
Mengden dyr, og da spesielt hunder, har økt voldsomt. Det gjelder også de som i perioder passer dyr, enten for andre eller såkalt «delt» omsorg. Selv dette krever faktisk at man skaffer seg godkjenning for dyrehold.
Vi ser oss igjen nødt til å minne om at det er båndtvang i hele Bergen Kommune, og selvsagt også i hele Løvåsen Borettslag. Inkludert i denne båndtvangen er selvfølgelig også fotballbanehalvdelen som er vår eiendom. Mange hundeeiere har brukt dette området som et friområde for å slippe hunden sin løs. En slik løsning kan være grei nok den, men det betinger at eier har kontroll på hunden. Hundeeier må akseptere at løs hund kan virke skremmende på mange, både dyr i bånd og folk som ferdes på banen, og ta høyde for det.
Styret registrerer at det fremdeles til stadighet er hunder som urinerer rett utenfor inngangsdørene våre, og dette vil vi ha slutt på umiddelbart. Hunden din skal ikke markere på søppelbøtten som står ved hovedinngangen; dette er uhygienisk og sliter kraftig på flisenes fugemasse.
Dersom man ikke kan etterleve lagets heller korte liste over regler knyttet til hold av kjæledyr, regnes brudd på disse på lik linje med brudd på husordensreglene. Gjentagelser kan dermed føre til at styret krever hunden fjernet eller leiligheten tvangssolgt.

Print Friendly, PDF & Email