ORIENTERING & TAKK TIL DERE ALLE – BÅDE MED OG UTEN VANN I BODEN

flom

I forbindelse med uværet «Birk» ble kjellerne i Løvåsbakken 11, Løvåsveien 70 og Løvåsveien 80 rammet. Verst var det nok i kjelleren i no. 11, uteområdet ved nr. 11 ble også sterkt rammet, både parkeringsplassen og selve trivselsparken.

 

Vi har nå hatt takstfolk og fagfolk på plass for å få et godt bilde på hva som må repareres og bygges opp på nytt. Det som var spesielt med oversvømmelsen denne gangen er at det var det offentlige avløpsnettet som ikke tok unna. Vår teori er at det nede i hovedveien har vært en «propp i systemet». Vi har meldt fra om dette til Gjensidige, som er vårt forsikringsselskap, og vil undersøke saken nærmere.

 

Oversvømmelsen Birk medførte rett før jul, var på ingen måte det vi ønsket oss – ikke minst med tanke på alle som ble rammet av vann i kjellerboden. Vi vil takke dere alle for samarbeidet i saken: når vi har dere med på laget i slike situasjoner, gjør det håndtering av forholdene enklere for oss. Vi takker så mye for det og for innsatsen til alle hjelpere natt til lille julaften når vannstanden steg som verst.

 

Når slike krisesituasjoner som dette oppstår, ser dere også viktigheten av å ha innboforsikring, samt å være påpasselig med hva dere plasserer i kjellerboden og hvordan dere plasserer det. Unngå å sette noe annet enn paller på bodgulvet og bruk hyllene i boden. Sørg for at alt av papir og tøy er forseglet i hermetisk lukkede beholdere og befinner seg i høyden.

Vi gjør samtidig oppmerksom hver leilighet har hver sin bod i kjelleren – hvorvidt du bruker den eller ei er fullstendig irrelevant. Du som eier er forpliktet til å ha hengelås på boden og er ansvarlig for innholdet, selv om det ikke er du som har plassert det der.
Når du nå har tømt boden for ødelagte gjenstander og gulvet i boden er tomt, fjerner vi eventuelt restvann og setter inn byggvarmer for å tørke boden helt. Når den er tørr må vi undersøke boddøren da den med stor sannsynlighet må byttes ut.

Print Friendly, PDF & Email