Hun har gitt alt for Løvåsen i 18 år

Berit Moldestad gir seg etter 18 år som styreleder i Løvåsen borettslag. 


Hun er ikke høyreist, men det er likevel vanskelig å overse Berit Moldestad. Hun er fast i blikket og tydelig i stemmen. Noen har falt for fristelsen til å sammenligne henne med både Gro Harlem Brundtland og Margareth Tatcher.  Selv har hun sett på seg selv som en mild utgave av Tante Sofie  i Kardemommeby, tanten  som krever at alt gjøres til felleskapets beste.

FORPLIKTELSER

Berit Moldestad har alltid vært klinkende klar på at styreverv utløser forpliktelser og ansvar. Hun minnes et nyvalgt styremedlem som – ut av det blå – sa at nå hadde han fått makt. Berit responderte resolutt med at det nye styremedlemmet i stedet kunne anse seg som maktesløs, fordi all energi fra nå av skulle brukes til beboerne. Det nye styremedlemmet fikk faktisk formanet at han nå var valgt til å være slave – intet mindre – for samtlige andelseiere. Og som de fleste er blitt fortalt gjennom historien – det å være slave er intet mindre enn hardt arbeid og ofte misnøye fra dem som skal tjenes.

(fortsetter under bildet)

 

Berit Moldestad gir seg etter 18 år i tjeneste for andelseierne

 

Berit Moldestad er kanskje den kvinnen som de siste 18-årene er blitt mest belært. Belært av menn. Som styreleder er det tidvis kamp om hennes gunst, som av ulike kunder og leverandører og potensielle samarbeidspartnere.  Og hun kan alt om å føle seg nedskalert. Bli vurdert og nedvurdert, og bli sett på som en liten, svak kvinne. Men den lille kvinnen er kanskje ikke full av muskler. Likevel er hun omgitt av en usynlig kraft som forsterkes av et våkent blikk, klar stemme og et lyst hode. Berit ble yrkesaktiv i en periode da begrepet likestilling var et fremmedord. Derfor har hun særdeles god innsikt i hersketeknikker.

Odd-Inge som nær følgesvenn

Nå skal det legges til at selv om det føles slik for beboerne, har ikke Berit Moldestad alltid vært styreleder. Hun ble valgt inn i styret i 2003, og ble relativt raskt konstituert som styreleder og fikk etterhvert vervet flere ganger, alltid med beboernes ruvende velsignelse. Kanskje beboerne har likt å ha en Tante Sofie som holder orden. Hun har alltid satt stor pris på vaktmesteren Odd-Inge. Han har vært hennes nære følgesvenn i borettslaget. Berit og Odd-Inge har av og til  vært rykende uenige, men alltid med en gjensidig respekt. Odd-Inge har liksom vært dere hele tiden, uavhengig av styremedlemmer som kommer og går. Berit har styrt Løvåsen med innsikt og kunnskap. Hun har vært lærevillig og beslutningsdyktig. Hun har ivret etter å utvikle og fornye Løvåsen, og har alltid satt borettslaget først. 

Må blø for drakten

Det sies at en ekte Brann-supporter må blø for drakten. Berit har blødd for borettslaget i 18 år, og det nye styret skal ikke bli forundret om hun – selvfølgelig helt tilfeldig – blir observert luskende rundt styrerommet. Selv har hun pålagt seg en klar instruks om å holde seg (langt) unna denne delen av borettslaget. Nå skal hun nyte tid med familien, lese bøker og ta opp hobbyer som håndarbeid.

Derfor ønsker styret å gi honnør og godord til en styreleder som har ofret uvanlig mye tid til fellesskapets beste.

Lykke til videre, og takk for innsatsen.

Styret

Print Friendly, PDF & Email